-
200 g bloemkoolin kleine roosjes
-
1 blokje groentenbouillon
-
1 uiin fijne ringen
-
1 teentje look
-
1 kl tomatenpureeof 1 verse tomaat (ontdaan van de pitjes) in blokjes
-
75 g linzenin blik of gekookt
-
1 cm gember
-
10 cl kokosmelk
-
olijfolie
-
30 cl waterkokend
-
peper en zout
Bereiding
On the go? Geen stop voor de lunch? Deze maaltijdsoep kan je makkelijk vooraf bereiden en meenemen in een thermosbeker voor onderweg. Je krijgt zo je nodige portie verse groenten binnen en de linzen maken er een verzadigende maaltijd van. Hiermee kan je weer even verder!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingWas de groenten en versnij ze in de vermelde vorm. |
2
Klaar
|
BereidingVerhit de olijfolie in een steelpan of een kleine kom. Stoof er de ui, look, gember en bloemkool even in aan. Kruid af met de currypoeder en wat peper. Voeg de tomaat of de tomatenpuree toe. Giet er het water met het bouillonblokje over en laat 15 minuten rustig koken. Hou nu een paar bloemkoolroosjes opzij. |
3
Klaar
|
AfwerkingVoeg de kokosmelk toe en mix de soep met een staafmixer. Er mogen nog wel wat brokjes overblijven. Voeg de bloemkoolroosjes toe die je apart gehouden hebt alsook ook de linzen. |
4
Klaar
|
|