Bloemkool-maaltijdsoep met linzen

0 0
Bloemkool-maaltijdsoep met linzen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienten

Aantal personen:
200 g bloemkool in kleine roosjes
1 blokje groentenbouillon
1 ui in fijne ringen
1 teentje look
1 kl tomatenpuree of 1 verse tomaat (ontdaan van de pitjes) in blokjes
75 g linzen in blik of gekookt
1 cm gember
10 cl kokosmelk
olijfolie
30 cl water kokend
peper en zout

Makkelijk vooraf te bereiden om mee te nemen in een thermosbeker voor onderweg.

Allergenen:
  • Selderij

Bereiding

Share

On the go?  Geen stop voor de lunch?  Deze maaltijdsoep kan je makkelijk vooraf bereiden en meenemen in een thermosbeker voor onderweg.  Je krijgt zo je nodige portie verse groenten binnen en de linzen maken er een verzadigende maaltijd van.  Hiermee kan je weer even verder!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Was de groenten en versnij ze in de vermelde vorm.

2
Klaar

Bereiding

Verhit de olijfolie in een steelpan of een kleine kom. Stoof er de ui, look, gember en bloemkool even in aan. Kruid af met de currypoeder en wat peper. Voeg de tomaat of de tomatenpuree toe. Giet er het water met het bouillonblokje over en laat 15 minuten rustig koken. Hou nu een paar bloemkoolroosjes opzij.

3
Klaar

Afwerking

Voeg de kokosmelk toe en mix de soep met een staafmixer. Er mogen nog wel wat brokjes overblijven. Voeg de bloemkoolroosjes toe die je apart gehouden hebt alsook ook de linzen.
Laat nog een paar minuutjes rustig doorkoken tot de linzen opgewarmd zijn.

4
Klaar
vorige
Shakshouka my way
volgende
Tonijnburger in een pitabroodje
vorige
Shakshouka my way
volgende
Tonijnburger in een pitabroodje
Cookie instellingen
We gebruiken cookies op time2cook.be. Sommige zijn nodig om het gebruik van de website te optimaliseren, andere leren ons hoe anonieme bezoekers onze website gebruiken. Deze statistische gegevens laten echter niet toe om je persoonlijk te identificeren. Lees ons volledig
Cookiebeleid
Cookies aanpassen
Alle cookies toestaan
By continuing to browse or by clicking "Accept All Cookies" you agree to the storing of first and third-party cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.
Cookie Policy
Cookie Settings
Accept All Cookies