print

On the go?  Geen stop voor de lunch?  Deze maaltijdsoep kan je makkelijk vooraf bereiden en meenemen in een thermosbeker voor onderweg.  Je krijgt zo je nodige portie verse groenten binnen en linzen maken er een verzadigende maaltijd van.  Hiermee kan je weer even verder!

Soep, Lunch 1 portie Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g bloemkool in kleine roosjes 
  • 1 groenten bouillonblokje opgelost in 30 cl kokend water 
  • 1 ui in fijne ringen 
  • 1 lookteentje geperst 
  • 1 kl tomatenpuree of 1 verse tomaat (ontdaan van de pitjes) in blokjes 
  • 75 g linzen (blik of gekookt) 
  • 1 cm gember  
  • 1 kl currypoeder 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • (Optioneel: 10 cl kokosmelk)

Hoe je het maakt:

Verhit de olijfolie in een steelpan of een kleine kom.  Stoof er de ui, look, gember en bloemkool even in aan.  Kruid af met de currypoeder en wat peper.  Voeg de tomaat of de tomatenpuree toe.  Giet er het water met het bouillonblokje over en laat 15 minuten rustig koken. Hou nu een paar bloemkoolroosjes opzij.  Mix de soep met een staafmixer.  Er mogen nog wel wat brokjes overblijven.  Voeg de bloemkoolroosjes toe die je apart gezet hebt en ook de linzen.  Laat nog een paar minuutjes rustig doorkoken tot de linzen opgewarmd zijn.   

Allergeneninfo:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *